Spring naar inhoud

Selfiestick

5 januari 2015

Een drukke straat in het centrum van Brugge. Toeristen en koopjesjagers botsen op de veel te smalle voetpaden, in de hoop niet onder de passerende bussen en auto’s terecht te komen. Ik duw de buggy als mensenruimer voor mij uit om het pad voor mij schoon te vegen. Zij is drieënhalf en zit enthousiast in de buggy met haar Mickey Mouse paraplu te zwaaien.
“Waar gaan de mensen naartoe?” vraagt ze mij plots.
Ik kijk in de richting waarin zij kijkt en ik zeg “naar de winkels”. Het volgende moment zien we twee toeristen stilstaan op het voetpad. Er steekt een ouderwetse radioantenne uit de ene haar hand, met op het uiteinde een rechthoekige spiegel – althans, dat dacht ik, omdat ze er allebei in keken alsof ze hun eyeliner aan het controleren waren.
Zij kijkt vanuit haar buggy naar dezelfde scène en zwijgt, net zoals ik, tot we ze gepasseerd zijn. Ze is nu al, met haar drieënhalf, goed opgevoed en pienter. We kijken elkaar aan en ze zegt “papa, mevrouw paraplu is kapot eh!”.
Ik barst net niet in luid lachen uit en probeer het haar uit te leggen. “Die mevrouwen namen een foto van zichzelf, met hun foto op een stokje omdat hun armpjes te klein zijn”.
“Hebben kleine armpje? Moeten groentjes eten eh papa! Dan word je grootl” merkt ze op.
Ik probeer nog even uit te leggen dat de mevrouwen niet meer zullen groeien, maar ze houdt koppig vol. Ze bekijkt haar roze paraplu nog een keer en ze twijfelt. “Ik geen foto maken met paraplu, papa?” oppert ze.
“Nee,” zeg ik, terwijl we verder het voetpad vegen, “een foto maak je met een camera”.
Het vervolg laat zich raden. “Ik wil ook camera hebben!” roept ze. Dus kocht ik haar voor €40,- een klein fototoestelletje. Ze is drieënhalf.

Noot:
Je kunt er selfies mee maken, of je kunt het weggooien zodat uw hond het kan terugbrengen. De selfiestick.

Advertenties

From → autobio, kortverhaal

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: